INTEGRAAL COACHTRAJECT – VRAGEN EN ANTWOORDEN

 

Hier vind je antwoorden op veelgestelde vragen. Die informatie kan je helpen een bewuste keuze te maken als je overweegt een integraal coachtraject met mij aan te gaan.

 

>  Hoe is integrale coaching anders?

Integrale coaching is een methode die duurzame verandering mogelijk maakt in ieder levensgebied. Het laat je zien en begrijpen waarom je huidige benadering van je coachthema niet tot de gewenste resultaten leidt. Het opent je ogen voor nieuwe mogelijkheden. En het stelt je in staat de nodige vaardigheden te ontwikkelen zodat je waar kunt maken wat er voor jou werkelijk toe doet. In dit proces stem ik me als jouw coach volledig af op jouw specifieke behoeften en mogelijkheden. Als je meer wilt weten, kijk dan hier: integrale coaching.

 

> Welke onderwerpen zijn geschikt voor een integraal coachtraject?

Omdat er in een integraal coachtraject aandacht is voor alle aspecten van wie jij bent – het emotionele, fysieke, spirituele, interpersoonlijke en cognitieve – kan ik met een grote verscheidenheid aan thema’s werken. Ik noem er een aantal op de integrale coaching pagina.

 

> Hoe lang duurt een integraal coachtraject?

De duur van een coach programma is afhankelijk van een aantal factoren. Om te beginnen het thema, hoe diep je dat wilt onderzoeken, en wat je wilt bereiken. Verder gaat het erom hoeveel je wilt investeren in termen van energie, tijd, geld. Omdat ik tegemoet wil komen aan de verschillende behoeften en mogelijkheden van mijn cliënten bied ik verschillende programma’s aan. Kijk daarvoor eens op de pagina met coachprogramma’s. En voel je vrij om contact op te nemen als je vragen hebt.

 

> Hoeveel tijd is ermee gemoeid?

Dat hangt voor een groot deel af van het programma. In het Compact Coach Programma, en Two Souls Meeting, is er geen ‘huiswerk’. Naast de uren waarin we elkaar ontmoeten, is het helemaal aan jou hoe en wat je met het geleerde wilt doen. In het Complete Coach Programma ontmoeten we elkaar iedere twee a drie weken over een periode die kan variëren van vier tot acht maanden. Dit is hét programma als je werkelijk wilt veranderen en bereid bent een commitment aan te gaan. Je krijgt steeds oefeningen voor de perioden tussen sessies. Afhankelijk van de tijd die je beschikbaar hebt en wat je wilt bereiken, vraagt dit een investering van 20 tot 60 min. per dag. Kijk voor meer informatie op de pagina met het overzicht van de verschillende coachprogramma’s.

 

> Coach je online? En in welke talen?

Ja, ik coach online en spreek vloeiend Nederlands, Engels en Duits. In het begin was ik aarzelend om online te coachen. Ik verwachtte de persoonlijke verbinding te missen. Maar zowel mijn cliënten als ik zijn het erover eens dat het verbazingwekkend goed werkt. Onderzoek van het Trimbos-instituut heeft aangetoond dat online-coaching net zo effectief kan zijn als face-to-face coaching.

 

> Wat kost het om door jou gecoacht te worden?

Voor particulieren is mijn honorarium gebaseerd op een uurtarief van € 85,- plus onkosten indien van toepassing. Voor zakelijke cliënten gelden andere tarieven en maak ik een offerte op maat.
Neem contact met mij op voor de prijs van het programma waarin je geïnteresseerd bent.

Ik werk graag met mensen die echt gemotiveerd zijn om met mij te werken. Als dat voor jou geldt en je budget is niet toereikend, kan ik je misschien een beurs aanbieden.
Op iedere 3 regulier betalende cliënten stel ik 1 beurs beschikbaar. Als je je daarvoor kwalificeert ontvang je als een geschenk van mij een korting van 30% op de normale prijs. Als je hiervoor in aanmerking wilt komen stuur me dan een bericht waarin je je situatie toelicht.

 

> Wat is het verschil tussen coaching en therapie?

Professionele coaching is georiënteerd op de toekomst, het verhelderen van doelstellingen, het versterken van de nodige competenties, en het ondernemen van actie gericht op ontwikkeling en realisatie. Een therapeut helpt je bij het beter begrijpen en omgaan met problemen of moeilijkheden die geworteld zijn in het verleden. Dit is een heel algemene aanduiding en er is een overlap waar coaching, counseling en therapie elkaar raken. In een integraal coachtraject kunnen counseling of therapeutische elementen opgenomen worden als je daarvoor open staat, en als we beiden van mening zijn dat ze het coachproces ondersteunen.

 

> Wat zijn je kwalificaties?

Ik heb mijn eerste coach training gevolgd bij Move a Mountain, een klein opleidingsinstituut in Nederland waar ik in 2009 gecertificeerd ben als personal coach. In datzelfde jaar ben ik gestart met mijn vervolgopleiding bij Integral Coaching Canada. In 2010 ben ik daar gecertificeerd als Apprentice Integral Coach, en in 2011 als Master Integral Coach. Deze opleiding is door de International Coach Federation (ICF) geacrediteerd op het hoogste niveau. Ik heb nu jaren ervaring als coach en hier kun je lezen wat mijn cliënten zeggen.

 

> Wat zijn de belangrijkste uitgangspunten in je werk als coach?

Ik ben ervan overtuigd dat iedereen een unieke en waardevolle bijdrage kan leveren aan wat in onze tijd nodig is. Ik zie het als mijn doel om mijn cliënten te ondersteunen in het ontdekken van een diepere betekenis, het versterken van vertrouwen, het ontwikkelen van authenticiteit en een helder bewustzijn van doel en richting in hun leven.
Of je jong of oud, zakenman, artiest, programmeur, bergbeklimmer, gelovig of atheïst bent, het maakt voor mij niet uit. Ik wil graag met je werken als je de volgende stap wil zetten in je persoonlijke ontwikkeling en een proces van verandering en transformatie wilt aangaan. Laat het me weten als dit je aanspreekt en je de mogelijkheden van samenwerken wilt bespreken.
Als professionele coach werk ik volgens de ethische code van de International Coach Federation (ICF). Als je daar meer over wilt weten kijk dan op de website van het ICF.