MARTIN THOMAS

 

PROFESSIONEEL

Ik heb jaren gewerkt als informatiespecialist, communicatiemedewerker, en als landschaps- en architectuurfotograaf. In 2008 begon ik mijn eerste coachopleiding bij het trainingscentrum Move a Mountain. Daarna heb ik mijn opleiding vervolgd bij Integral Coaching Canada (ICC). Dit instituut heeft een unieke coachmethode ontwikkeld o.a. gebaseerd op Ken Wilber’s Integrale Theorie.

Sinds 2011 ben ik gecertificeerd als Integral Master Coach.
Deze opleiding is door de International Coach Federation (ICF) geaccrediteerd op het hoogste niveau.

Integral Master Coach certification badge
International Coach Federation Logo

 

PERSOONLIJKE ONTWIKKELING

Ik ben in de jaren zestig en zeventig opgegroeid in Breda. Ik studeerde fotografie en audiovisuele vormgeving aan de kunstacademie St. Joost. Daarna verhuisde ik naar Amsterdam, waar ik mijn eerste echte liefde leerde kennen. In diezelfde periode begon ik mezelf wezenlijke vragen te stellen en groeide mijn belangstelling voor spiritualiteit.

Zo’n vijftien jaar geleden belandde ik in een existentiële crisis. Een periode van diepgaande heroriëntatie volgde. Gedurende twee jaar bezocht ik veel verschillende retraites, workshops en seminars. Met thema’s als: Integrale Spiritualiteit, Lichaamsbewustzijn, Zen, Big Mind en Chi Kung. Een intensieve periode met een rijkdom aan ervaringen.

In 2005 kwam ik in contact met de Diamond Approach. Een benadering van menselijke ontwikkeling die geen scheiding aanbrengt tussen spiritualiteit, psychologie, en het dagelijkse leven.
Sindsdien ben ik student van deze school. Ik voel me voortdurend geïnspireerd en gesteund om mezelf, anderen, en het leven dieper te onderzoeken en ervaren, en zo een completer mens te worden.

Integral Master Coach en Cactus

 

INTEGRALE BENADERING IN DE PRAKTIJK

Ik ben toegewijd aan mijn ‘integral life practice’ die bestaat uit een regelmatige beoefening van meditatie, chi kung, inquiry, dans (tango en vrije expressie), sport (zwemmen en fietsen), ik breng veel tijd door in de natuur en besteed voortdurend aandacht aan het uitbreiden van voor mij als coach relevante kennis en vaardigheden.

In 2014 raakte ik gefascineerd door Circling. Dat leidde ertoe dat ik bij Circling Europe een training ben gaan volgen. Sindsdien integreer ik deze toegankelijke en verrassend diepgaande interpersoonlijke oefening in mijn werk als coach.

Werken met het Enneagram maakte deel uit van mijn opleiding als Integrale Coach. Omdat ik veel waardering heb voor dit systeem wilde ik het nog beter leren kennen. De laatste jaren heb ik aanvullende cursussen gevolgd bij Russ Hudson, Helen Palmer, en Eli Jaxon-Bear. Het Enneagram is nu een nog waardevoller instrument voor het begrijpen en werken met mijn clienten.

 

Alle kennis en ervaring die ik me in de loop der jaren eigen heb gemaakt, gebruik ik om mijn cliënten te begeleiden bij het realiseren van hun diepste verlangen en het vrijmaken van hun unieke potentieel.

 

FOREST BATHING NEDERLAND

In 2019 heb ik een training afgerond bij het European Forest Therapy Institute en ben gecertificeerd als bosbad gids. Sindsdien organiseer ik regelmatig bosbaden in de omgeving van Amsterdam, Breda, Nijmegen, in de Noord-Hollandse duinen en op de Veluwe. Meer informatie kun je vinden op mijn website forestbathingnederland.nl Ik ben heel enthousiast en neem je graag eens mee!