MARTIN ALS COACH – WAT CLIËNTEN ZEGGEN

 

> Sven Heijdenrijk – ambulante hulpverlener

“Martin heeft mij begeleid in een belangrijke periode in mijn leven, en zonder zijn coaching zou ik daar zeker niet zo succesvol doorheen gekomen zijn. Ik ben dankbaar voor de steun die hij me heeft gegeven. Het heeft mijn leven veranderd.

Het was me vaak teveel en ik had in die tijd geen controle over mijn leven.

Martin maakte me duidelijk dat het in mijn situatie heel belangrijk was om te aarden en mezelf te laten raken door mijn ervaringen in plaats van te proberen me af te schermen. Hij hielp me mijn dagelijks leven beter te organiseren en tijd vrij te maken voor rust en zelfreflectie. Ook gaf hij me fysieke oefeningen. En hij coachte me om mijn behoeften duidelijk te communiceren.

Wat ik in de coaching van Martin ontzettend waardevol vond waren de verschillende oefeningen. Het was veel meer dan praten en denken over mijn situatie. De aandacht voor mijn lichaam speelde daarbij een sleutelrol. Ik ben ervan overtuigd dat die combinatie van de verschillende onderdelen in mijn coachprogramma de blijvende verandering mogelijk heeft gemaakt. En die oefeningen zijn nu een vast onderdeel van mijn leven.

Er is veel veranderd: Ik sta nu aan het roer en bepaal zelf mijn koers. Ik ben veel stabieler geworden en raak niet snel meer uit balans. Ik merk het bij mijn cliënten; zij voelen dat ze op mij kunnen rekenen. Vroeger had ik meer tijd nodig om te herstellen van moeilijke situaties, maar nu heb ik aan het eind van de dag nog steeds genoeg energie. En ik ben me veel bewuster van mijn binnenwereld en mijn emoties, waardoor mijn leven zoveel rijker is geworden.

Als je naar een buitengewone coach zoekt dan is Martin je man.” 

 

> Anders Asphaug  – opleider / mediator

“Mijn sessies met Martin als coach waren diep en krachtig. Dit is geen gewone coach. Hij biedt iets unieks dat je verder kan brengen dan waar de meeste coaches (of vergelijkbare professionals) toe in staat zijn.

Al jaren verlang ik naar meer kracht en wilsvermogen in mijn leven.

gaat daarbij vooral om het duidelijk grenzen stellen in mijn relaties en het krachtdadig nastreven van mijn doelen. Door het werk met Martin was het mogelijk om contact te krijgen met mijn innerlijke kracht op een manier die ik niet eerder heb ervaren.

In plaats van direct met mijn doelstellingen en motivatie te werken op een oppervlakkig niveau, begonnen we steeds met datgene wat mij op dat moment bezig hield. Van daaruit begeleide hij mijn innerlijke proces door vragen en suggesties. Meestal op een kalme en geruststellende manier, maar soms ook uitdagend. Daardoor was het mogelijk contact te krijgen met een diepere laag in mezelf. En van daaruit begonnen mijn oorspronkelijke kracht en wil zich spontaan en op een natuurlijke manier te openbaren.” 

 

> Walter Jansen – startende ondernemer

“Martin is een zeer bekwaam en toegewijd professional. Hij is open, intelligent, oordeelt niet en is een goede luisteraar. Hij was een ware metgezel die zich steeds afstemde op waar ik was in mijn proces en me mijn eigen oplossingen liet vinden.

Iedere keer als ik niet meer zo goed wist hoe het verder moest, kwam hij met alternatieven en wist me opnieuw te motiveren.

Toen ik Martin voor het eerst ontmoette voelde ik me meteen op mijn gemak; ik kon me ontspannen en mezelf zijn.
In de eerste sessie hielp hij om duidelijk te definiëren waar het mij om te doen is. En toen hij mijn coachprogramma presenteerde voelde ik me echt begrepen. In het bijzonder de metaforen die hij voor me had bedacht vond ik heel inspirerend. Ze openden een heel nieuwe manier om naar mezelf en mijn mogelijkheden te kijken.

In het begin aarzelde ik bij de oefeningen die hij me als huiswerk opgaf. Maar toen ik er eenmaal mee aan de slag ging, bleken ze heel effectief. Martin bleek ook steeds heel flexibel en creatief.
In ruil voor zijn standvastige ondersteuning vroeg hij wel om mijn commitment. Dat was niet altijd makkelijk, maar het programma en zijn manier van coachen bleken uiteindelijk zeer effectief en waardevol. Ik neem belangrijke beslissingen nu met vertrouwen en op basis van wat voor mij echt telt. En ik merk dat er veel meer mogelijk is dan ik jaren heb gedacht.” 

 

> Josh Akmens – talent director

“Martin heeft me geleerd mezelf te openen voor een diepere ervaring van mijn leven. Dat heeft een enorme impact gehad, en ik ben ontzettend dankbaar voor de tijd die we samen hebben doorgebracht.

Toen ik aan mijn coachtraject begon, zat ik heel erg opgesloten in mezelf.

Bijna al mijn aandacht, energie, en tijd ging naar mijn werk. En dat ging op kosten van de dingen waar ik werkelijk om geef – mijn vriendin (nu mijn vrouw!), mijn vrienden en mijn familie.

Uitgedaagd, dat is wat ik voel als ik met Martin werk.  Hij  heeft me geconfronteerd met mijn zelfkritiek en mijn angst om naar binnen te gaan. En hij aarzelde niet het me te vertellen als ik er omheen draaide of mezelf niet liet zien. Maar altijd met veel geduld en een open hart. Geleidelijk ben ik zo dichter bij mezelf gekomen en ben meer gaan voelen.

Ja, het is nog steeds niet altijd makkelijk om naar binnen te gaan. En ik vind het ook nog best eng om me open en kwetsbaar op te stellen in het contact met anderen.
Maar tegelijk voel ik me ook heel anders. Ik heb meer waardering voor wie ik ben en geef meer van mezelf in mijn contacten en relaties. En ik heb een betere balans gevonden tussen mijn werk en mijn privéleven.

Door het werk wat wij samen hebben gedaan is mijn leven op allerlei manieren rijker geworden.
Het was absoluut de tijd en de tranen waard. Dank je Martin.” 

 

> Arend Ottevanger – boomverzorger

“Als coach is Martin warm, helder en respectvol. En tegelijkertijd ook direct, stevig en no-nonsense. Dat waardeer ik zeer in hem. Hij is in staat de juiste vragen te stellen en slaat de spijker regelmatig op z’n kop.

Hij heeft me uitgedaagd om beter te kijken, eerlijk te zijn met mezelf en mijn verantwoordelijkheid te nemen.

Dat was niet altijd makkelijk, maar hij deed het altijd op een manier waardoor ik me kon openen en mijn zere plekken kon voelen. Dat was soms intens, maar precies wat ik nodig had! Het leidde tot echte antwoorden.

Ik heb gemerkt dat Martin als coach op verschillende niveau’s tegelijk werkt. Vanaf het begin was het duidelijk dat dit geen standaard benadering was. Hij heeft het programma speciaal voor mij gemaakt waardoor ik me gezien en gewaardeerd voelde.

Vanwege mijn financiële situatie heb ik een kort traject van 5 sessies gedaan, maar dat heeft me toch veel gebracht. Het was een geweldige leerervaring. En wanneer ik weer een mogelijkheid heb wil ik zeker weer met Martin werken.” 

 

> Steve Beckett – coach / trainer

“Ik heb in de laatste fase van zijn opleiding tot gecertificeerde Integrale Coach zes maanden intensief met Martin samengewerkt. In die periode heb ik persoonlijk ervaren hoe hij op een deskundige en transformerende manier werkte met zijn cliënten.

Ik was er getuige van hoe zij in korte tijd gecentreerd en gegrond raakten en een diepere betekenis en doel in hun leven ontdekten.

Martin gebruikte daarbij zijn diepgang, hart, en intuïtie gecombineerd met zijn doortastend gebruik van het integrale coachmodel om zijn cliënten te begeleiden naar nieuwe manieren van zijn.

Martin’s coaching en deskundigheid zal uitermate waardevol zijn voor iedereen die de transitie willen maken naar de volgende fase in hun persoonlijke ontwikkeling. Als je overweegt met Martin als coach te gaan werken raad ik je aan “your next step” te nemen en contact met hem op te nemen.”