• Integral Coach Martin Thomas

MARTIN – PROFESSIONEEL EN PERSOONLIJK

 

PROFESSIONEEL

Ik heb jaren gewerkt als informatiespecialist, communicatiemedewerker, en als landschaps- en architectuurfotograaf. In 2008 begon ik mijn eerste coachopleiding bij het trainingscentrum Move a Mountain. Daarna heb ik mijn opleiding vervolgd bij Integral Coaching Canada (ICC). Dit instituut heeft een unieke coachmethode ontwikkeld o.a. gebaseerd op Ken Wilber’s Integrale Theorie.

Deze training is door de International Coach Federation (ICF) geaccrediteerd op het hoogste niveau. Sinds 2011 ben ik gecertificeerd als Integral Master Coach en lid van ICC’s Consortium met een eigen praktijk in Amsterdam.

Integral Master Coach certification badge
International Coach Federation badge

 

PERSOONLIJKE ONTWIKKELING

Ik ben in de jaren zestig en zeventig opgegroeid in Breda. Ik studeerde fotografie en audiovisuele vormgeving aan de kunstacademie St. Joost. Daarna verhuisde ik naar Amsterdam, waar ik mijn eerste echte liefde leerde kennen. In diezelfde periode begon ik mezelf wezenlijke vragen te stellen en groeide mijn belangstelling voor spiritualiteit.

Zo’n twintig jaar geleden belandde ik in een periode van diepgaande heroriëntatie. Gedurende twee jaar bezocht ik veel verschillende retraites, workshops en seminars. Met thema’s als: Integrale Spiritualiteit, Lichaamsbewustzijn, Zen, Big Mind en Chi Kung. Een intensieve periode met een rijkdom aan ervaringen.

In 2005 kwam ik in contact met de Diamond Approach. Een benadering van menselijke ontwikkeling die geen scheiding aanbrengt tussen spiritualiteit, psychologie, en het dagelijkse leven. Ik voel me voortdurend geïnspireerd en gesteund door deze benadering om mezelf, anderen, en het leven dieper te onderzoeken en ervaren, en zo een completer mens te worden.

 

“Mijn sessies met Martin waren diep en krachtig. Dit is geen gewone coach. Hij biedt iets unieks dat je verder kan brengen dan waar de meeste coaches (of vergelijkbare professionals) toe in staat zijn.”
Anders Asphaug – opleider / mediator
verder lezen

Al jaren verlang ik naar meer kracht en wilsvermogen in mijn leven. Het gaat daarbij vooral om het duidelijk grenzen stellen in mijn relaties en het krachtdadig nastreven van mijn doelen. Door het werk met Martin was het mogelijk om contact te krijgen met mijn innerlijke kracht op een manier die ik niet eerder heb ervaren.

In plaats van direct met mijn doelstellingen en motivatie te werken op een oppervlakkig niveau, begonnen we steeds met datgene wat mij op dat moment bezig hield. Van daaruit begeleide hij mijn innerlijke proces door vragen en suggesties. Meestal op een kalme en geruststellende manier, maar soms ook uitdagend. Daardoor was het mogelijk contact te krijgen met een diepere laag in mezelf. En van daaruit begonnen mijn oorspronkelijke kracht en wil zich spontaan en op een natuurlijke manier te openbaren.” 

 

INTEGRALE LEVENSPRAKTIJK

Ik ben toegewijd aan mijn ‘integral life practice’ die bestaat uit een regelmatige beoefening van meditatie, chi kung, inquiry, studie, ik dans graag en ben veel in de natuur.

In 2014 raakte ik gefascineerd door Circling volgde een training bij Circling Europe. Sindsdien integreer ik deze toegankelijke en verrassend diepgaande interpersoonlijke oefening in mijn werk als coach.

Werken met het Enneagram maakte deel uit van mijn opleiding als Integrale Coach. Omdat ik veel waardering heb voor dit systeem wilde ik het nog beter leren kennen. De laatste jaren heb ik aanvullende cursussen gevolgd bij Sandra Maitri, Russ Hudson, Helen Palmer, en Eli Jaxon-Bear. Het Enneagram is nu een nog waardevoller instrument voor het begrijpen en werken met mijn clienten.

 

FOREST BATHING NEDERLAND

Sinds mijn kinderjaren vind ik het heerlijk om in de natuur te zijn. Ik kom er tot rust, en het is er makkelijk mijn deel-zijn aan een groter geheel te ervaren. De laatste jaren voel ik een groeiende impuls om mijn cliënten mee de natuur in te nemen.

Dat bracht me tot wat begin jaren 80 opkwam in Japan en daar Shinrin Yoku heet. In dit deel van de wereld noemen we het bosbaden. In 2019 heb ik een training afgerond bij het European Forest Therapy Institute en ben gecertificeerd als bosbad gids.

Ik organiseer regelmatig bosbadwandelingen en workshops op verschillende locaties in Nederland. De ervaring van ontspanning, stilte en verbondenheid met de natuur voorziet in een grote behoefte in deze spannende tijd. En het kan ook heel waardevol zijn als onderdeel van een coachtraject. Meer informatie kun je vinden op mijn website forestbathingnederland.nl.

 

Alle kennis en ervaring die ik me in de loop der jaren eigen heb gemaakt, gebruik ik om mijn cliënten te begeleiden bij het realiseren van hun diepste verlangen en het vrijmaken van hun unieke potentieel.

error: Content is protected !!