• Martin Thomas Integrale Coach - Wat Cliënten Zeggen

WAT IS INTEGRALE COACHING

 

ALS INTEGRALE COACH ONDERSTEUN IK JE IN HET REALISEREN VAN EEN WAKKER EN VERVULLEND LEVEN DAT BETEKENIS HEEFT.

Ieder mens belichaamt unieke kwaliteiten en persoonlijkheidskenmerken.
Om jou optimaal te kunnen ondersteunen is het belangrijk dat ik een goed begrip krijg van wie jij bent, je sterke punten en je beperkingen, je verlangens en je kwetsbaarheden, wat je wil realiseren en waarom dat belangrijk is.

De integrale methode helpt mij een helder inzicht te krijgen in al die verschillende aspecten en hun onderlinge samenhang. Op basis daarvan maak ik een coachprogramma op maat voor jou, dat blijvende resultaten mogelijk maakt.

 

“Integrale Coaching biedt naar mijn overtuiging de meest complete coachingsmethode die op dit moment beschikbaar is.”  Ken Wilber

 

HOE INTEGRALE COACHING WERKT

In onze eerste ontmoeting onderzoeken we samen jouw coachthema en waarom het belangrijk is voor je. Vanuit een holistische benadering schenken we aandacht aan alle relevante aspecten. Op basis van die informatie ontwerp ik een coachprogramma op maat voor jou. In onze tweede coachsessie bespreken we samen alle details, zodat het helemaal past. Daarmee hebben we een stevige basis voor het verdere coachtraject.

In het begin helpt het coachprogramma je helder te gaan zien hoe je nu met je thema omgaat – de kwaliteiten en de beperkingen daarvan. Vervolgens leer je los te laten wat niet langer bruikbaar is. Tegelijk ontwikkel je de vaardigheden die je nodig hebt om je doel(en) te bereiken. Zo groei je en krijgt je leven vorm in overeenstemming met je verlangen en potentieel.

 

INTEGRALE COACHING GEEFT DUURZAME RESULTATEN

Een integraal coachtraject stelt je in staat om met een groeiend vertrouwen je leven doelbewust vorm te geven. Het is werk, het gaat niet vanzelf. Het is als een avontuur dat wij samen aangaan. Wederzijds vertrouwen, integriteit, en open communicatie zijn daarbij essentieel. Als jouw gids stel ik al mijn ervaring, kennis en deskundigheid ter beschikking. En ik zorg ervoor dat de reis zo soepel mogelijk zal verlopen.

 

“Martin heeft mij begeleid in een belangrijke periode in mijn leven, en zonder zijn coaching zou ik daar zeker niet zo succesvol doorheen gekomen zijn. Ik ben dankbaar voor de steun die hij me heeft gegeven. Het heeft mijn leven veranderd.”
Sven Heijdenrijk – Ambulante Hulpverlener
verder lezen

Het was me vaak teveel en ik had in die tijd geen controle over mijn leven. Martin maakte me duidelijk dat het in mijn situatie heel belangrijk was om te aarden en mezelf te laten raken door mijn ervaringen in plaats van te proberen me af te schermen. Hij hielp me mijn dagelijks leven beter te organiseren en tijd vrij te maken voor rust en zelfreflectie. Ook gaf hij me fysieke oefeningen. En hij coachte me om mijn behoeften duidelijk te communiceren.

Wat ik in de coaching van Martin ontzettend waardevol vond waren de verschillende oefeningen. Het was veel meer dan praten en denken over mijn situatie. De aandacht voor mijn lichaam speelde daarbij een sleutelrol. Ik ben ervan overtuigd dat die combinatie van de verschillende onderdelen in mijn coachprogramma de blijvende verandering mogelijk heeft gemaakt. En die oefeningen zijn nu een vast onderdeel van mijn leven.

Er is veel veranderd: Ik sta nu aan het roer en bepaal zelf mijn koers. Ik ben veel stabieler geworden en raak niet snel meer uit balans. Ik merk het bij mijn cliënten; zij voelen dat ze op mij kunnen rekenen. Vroeger had ik meer tijd nodig om te herstellen van moeilijke situaties, maar nu heb ik aan het eind van de dag nog steeds genoeg energie. En ik ben me veel bewuster van mijn binnenwereld en mijn emoties, waardoor mijn leven zoveel rijker is geworden.” 

 

GESCHIKTE THEMA’S VOOR EEN INTEGRAAL COACHTRAJECT

Integrale coaching is in vrijwel alle situaties toepasbaar en uitermate effectief. Of jouw thema nu gaat over zingeving, een situatie op je werk, in je relatie(s), of iets heel persoonlijks. Alle relevante aspecten van jouw leven krijgen aandacht in mijn integrale aanpak.

Hier volgen een aantal voorbeelden van mogelijke coachthema’s:

– uitvinden wat je werkelijk wilt en hoe dat te realiseren
– een goede balans vinden tussen werk en privéleven
– meer diepte, intimiteit en aanwezigheid ervaren in je relaties
– ontwikkelen van het vermogen heldere en duidelijke keuzes te maken
– ontdekken waarom je je leeg voelt terwijl je het toch best aardig voor elkaar hebt
– je bevrijden van gewoontes die veel energie en tijd kosten en niets opleveren
– goede ideeën en plannen concreet maken door het nemen van de nodige actie
– meer autonomie ontwikkelen en trouw zijn aan jezelf en wat voor jou belangrijk is
– vrijer worden in je expressie en leren authentiek te communiceren
– ontdekken wat de diepere betekenis en doel van jouw leven is
– …

 

Wil je weten of ik jou met mijn integrale aanpak ook van dienst kan zijn? Neem dan contact met mij op. Dan kunnen we daar in een gratis kennismakingsgesprek samen naar kijken!

error: Content is protected !!